Değerli Müslümanlar, “Camiye Üye Olun, Üye Bulun”

Cami olmadan cemaat olmaz, cemaat olmadan da cami kendisinden beklenen fonksiyonları icra edemez. İmanında ve ibadetlerinde samimi olan Müslümanların, camilerini ilk adresleri olarak bilerek gerektiğinde camilerin inşa faaliyetlerinde, mümkün mertebe cemaat halinde camilerde ibadet ederek, bu mukaddes mekanları ayakta tutmalıdırlar.

Avrupa’da inşa edilen camilerimizin, mevcut cemaatlarının dışında kendilerini ayakta tutacak başka imkanları yoktur. Onun için de hem madde hem de mana cihetiyle bu mabetlerin ayakta durmaları, cemaat desteği ile mümkündür. Bundan dolayıdır ki, Düsseldorf- Oberkassel Türk İslam Cemiyeti  “Camiye Üye Ol, Üye Bul” sloganı ile bir kampanya başlatmış bulunmaktadır. Halen mahallesindeki camiye üye olmamış bir kardeşimiz varsa, hemen üye olsun, eğer camiine kendisi üye ise, bir başka kardeşimizin üye olmasına vesile olsun. Çünkü “hayırlı bir işe öncülük etmek o hayrı işlemek” gibidir. Diğer kardeşleri üye olduğu halde kendisi üye olmayan bir kardeşimiz, aynı zamanda caminin hizmetlerinden de istifade ediyorsa, unutmasın ki, üye kardeşlerine borçlu kalıyor demektir. Bunu da aklımızdan çıkarmıyalım.

“Kim Allah rızasını kazanmak için bir mescid yaparsa, Allah ona cennette bir köşk yapar.”

Şimdiden ilginiz için teşekkür ederiz. Yüce Yaradan yar ve yardımcımız olsun!     |   Düsseldorf- Oberkassel Türk İslam Cemiyeti  Yönetim Kurulu

DİTİB – Danışma Hattı / Sosyal ve Aile Danışmanlığı

 

DİTİB- Sosyal ve Aile Danışmanlığı ihtiyaç duyan herkesin başvurabileceği bir danışma hattıdır. Ana hatlarıyla uzman pedagoglar tarafından aşağıdaki konularda danışmanlık yapılır:

 

Ailevi,

Okul, eğitim ve ergenlik,

Psikolojik,

Uyuşturucu ve bağımlılık,

Aile içi şiddet ve buna bağlı ortaya çıkan,

Evlilik, boşanma ve borçlanma,

Aile birleşimi ve oturma izni,

Resmi dairelerde karşılaşılan,

Ayrımcılık ve ırkçılıkla ilgili ortaya çıkan sorunlar v.b.

 

Çalışmamızın ana hedefi, aileleri ve aile bireylerini güçlendirmek ve bilinçlendirmektir. İnsanlarımız sorunlarla karşı karşıya geldiklerinde ve kriz durumlarında, çoğu kez kime ve nereye başvuracaklarını bilmiyorlar. Danışma Hattı hizmeti bu boşluğu doldurmayı hedefliyor. Telefonla danışma hizmeti esnasında, başvuranlar gerektiğinde kendi bölge ve şehirlerindeki mevcut sosyal hizmet kurumlarına yönlendiriliyorlar.

 

Çalışma prensibi:

Kişinin “kendi ayakları üzerinde durabilmesi maksadıyla desteklenmesi” prensibi çerçevesinde, telefon görüşmesinde öncelikli olarak bir durum tespiti yapılır. Kişinin içinde bulunduğu problem çemberini kırabilmesi ve özgüvenini kazanabilmesi için, sorunu çözebilmesinde kendisine yol gösterici danışmanlık yapılır.

 

Arayan kişi kimliğini bildirmek ve şahsi bilgilerini vermek zorunda değildir. Sır saklama yükümlülüğü çerçevesinde verilen her bilgi gizli kalacaktır.

 

Arayan herkese ayrım yapmaksızın yukarıda belirtilen konular

çerçevesinde danışmanlık hizmeti verilir.

 

Danışma saatleri:                  Pazartesi – Cuma 09.00 – 16.00

E-Posta:                                  danisma@ditib.de

 

DİTİB - Danışma Hattı:         0221 / 3 55 55 90

 

Taşıyıcı Kurum:                                                                  Proje Koordinatörü:

DİTİB                                                                    Danışma Hattı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği                                    Aile ve Sosyal Danışmanlığı

Subbelrather Str. 17                                                Sosyal Pedagog - Nuran Aytekin

50823 Köln                                                             danisma@ditib.de

Tel.: 0221 / 57 98 2- 0                                            0221/ 57 98 2- 40

Fax: 0221 / 57 98 2- 90